Spreekster uitvaarten emmen

Spreekster Uitvaarten

Verbinder, verhalenverteller van leven en liefde.

Sinds het jaar 2020 ben ik werkzaam als spreekster in de uitvaartbranche (Nederlands, Drèents en Gronings).

Een mooi, waardig en zo persoonlijk mogelijk afscheid kan veel troost bieden. Het is een moment om stil te staan bij alle kleine, grootse en waardevolle momenten die het leven van de overledene zo bijzonder maakten.

Soms zijn juiste woorden niet te vinden; als empathisch persoon hoor en voel ik emoties tussen de regels door en geef daar waar nodig woorden aan dat wat niet wordt uitgesproken.

Steeds vaker wordt er gekozen om een eigen invulling te geven aan het afscheid. Ieder afscheid is daarom uniek. Door mijn ervaring als zangeres bied ik naast het spreken van het levensverhaal de mogelijkheid om livemuziek in te zetten tijdens het afscheid.

“Een muzikale levensloop”

Muziek is emotie en emotie overbrengen tijdens zo’n zware dag is heel intiem. Met door jullie zelf uitgekozen muziek – live gezongen, onder begeleiding van een gitarist, pianist of misschien wel beide – kijken we samen naar een passend, muzikaal geheel, waarin het levensverhaal leidend is.

Voel je gedragen door de uit liefde gesproken woorden – eventueel met livemuziek – en laten we de tijd omarmen die jullie samen hebben doorlopen.

‘Verdriet ontstaat omdat het liefde was, daar waar het leven overgaat in alle mooie herinneringen die de leegte in je hart vullen’.

Annemiek Drenth

drentse trouwambtenaar
uitvaart spreekster