Winnende lied Drèents Liedties Festival – Ik ben zo wies:

‘Hier kom ik weg’ – Nieuwjaarsfeest 2023 gemeente Emmen

‘Hoop Geleuf en Liefde’ – café Chantant, de nieuwe KHL te Amsterdam januari 2023

‘Hoop Geleuf en liefde’ met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest – Nieuwjaarsfeest 2023 gemeente Emmen

Drèents – Bobby mc Gee:

Kalverliefde met Bigband Emmen en Kamerorkest Emmen. 1 Oktober 2016 Bloei!:

Huus van de Taol – streektaolambassadeur:  https://huusvandetaol.nl/nl/artiest/drenthe-annemiek/

Scholenproject 125 jaor Emmer-Erfscheidenveen:

Bron RTV Drenthe:

Praot Drèents met mij met Annemiek Drenth – 27 oktober 2021

Het Huus van de Taol heeft in samenwerking met RTV Drenthe een tweede seizoen gemaakt van de Drentstalige podcast Praot Drents Met Mij. In deze podcast praat directeur van het Huus van de Taol Renate Snoeijing met bekende Drenten over de rol die de Drentse taal in hun leven speelt.

 

“Praot ‘ns wat meer Drents, want dat kan gewoon. En ik vind dat je daor ook trots op moet weden.” Een duidelijk statement van Annemiek Drenth uit Emmen, die zich sinds ze het allereerste Drèents Liedtiesfestival won in 2012 inzet voor de Drentse taal. “Zingen in het Drents is vanaf toen wel bleven als een rode draod.”

Trouwerijen en uitvaarten

Annemiek is streektaalambassadeur veur het Huus van de Taol in de gemeente Emmen, zingende trouwambtenaar en spreker op uitvaarten: “Trouwerijen in het Drèents wordt nog niet vaok vraogd, maor ik heb wel op meer Drèentse uutvaorten sproken dan op Nederlandse. Je markt dat families het fijn vindt dat je de taol spreekt die zij ook spreken.”

 

Annemiek is geboren in Emmer-Compascuum en ze groeide op in Emmer-Erfscheidenveen. Thuis werden meerdere talen gesproken: “Mien pa komt van Compas en spreekt Drèents, maor mien ma komt uut Rütenbrock en zij heft ons Duuts leerd. Duutsland is wel mien ‘zweite Heimat’.”

Als dochter van een banketbakker begon ze samen met haar zus een eigen banketbakkerij. “Die hebben we twee jaor leden verkocht. Eigenlijk noodgedwongen, want ik heb artrose in de rug en het wark was te zwaor.” Maar uiteindelijk heeft Annemiek maar één droom: “Ik wol met muziek mien brood verdienen, maar dat is niet makkelijk. Toch heb ik het zover kregen dat ik mien muziek kan inzetten bij de verschillende dingen die ik doe als zangeres, trouwambtenaar en spreker op uutvaorten.’

Spotify “Praot Drèents met mij” – podcast Huus van de Taol: https://open.spotify.com/episode/6GtbtemZcByIGPjlte1CM6